Skötselråd Snittblommor

Nya snittytor

När du får en bukett behöver stjälkarna nya snittytor, skär sneda snitt med vass kniv. Detta för att det ska kunna ta upp syret och näringen från vattnet bättre och det gör att blommorna håller mycket längre. Plocka även bort så inga blad finns kvar på stjälarna som går ner i vattnet.

Växtnäring ren vas och nytt vatten

får du med näring i din bukett ska det blandas i blommornas första vatten, därefter kan vattnet bytas varannan dag. det finns även mer näring att köpas i butik.

Skötselråd krukväxter

Kärlek

växter  är levande och bör skötas med omsorg för att må bra. det viktigaste att tänka på när du får hem din nya blomma är att den får en passande plats med lagom mycket ljus.

Vatten

Många växter klarar av att torka ut någon gång, men däremot är det nästan ingen som klarar av att stå i vatten. jämn vattning är allra bäst. men tänk på att det kan innebära olika för olika sorters krukväxter. 

känn efter hur torr jorden är innan du vattnar och vattna aldrig om jorden är fuktig.

Näring

förutom vatten behöver din krukväxt näring. växter du har i flera år behöver också ny jord och ny större kruka efter en tid.

Här länkar vi till några sidor där ni hittar fler bra skötselråd

En bra länk till skötselråd för buskar, träd och perenna växter finns på Bogrönts hemsida. (Klicka på bilden du vill komma dit) Här finns tips och råd om plantering, beskärning mm.

Gäller det skötselråd på blommor och krukväxter gå in på Blomsterfrämjandets hemsida klicka på bilden

På odla.nu kan ni också hitta bra information om blommor och växter.